Google viert Belgische nationale feestdag en troonswisseling

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Het logo van Google kleurt Belgisch ter ere van de nationale feestdag en de troonswissel. Het is al de vijfde keer dat de zoekgigant deze dag viert.

Op gezette tijden past Google zijn zoekpagina aan speciale gelegenheden aan, met zogenaamde Google Doodles. Op 21 juli pakt de zoekmachine uit met een Doodle ter ere van de Belgische nationale feestdag, die tevens samenvalt met de troonsafstand van koning Albert en de troonsbestijging van koning Filip. Het Google-logo is versierd met een lintje in de Belgische driekleur en een kroon.

Het is niet de eerste keer dat Google de Belgische feestdag viert. De zoekpagina van Google stond ook in 2003, 2008, 2010 en 2012 in het teken van 21 juli, met afbeeldingen van een Belgische vlag en van Belgische specialiteiten zoals chocola, frieten, mosselen, witlof, spruitjes en Brusselse wafels.

Google had in april ook al aandacht voor de troonsbestijging van de Nederlandse koning Willem-Alexander. Toen ging het logo gepaard met een oranje lint en een schild.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content