Google weet precies waar je bent geweest (en herinnert je daar desgewenst aan)

© Reuters

Ontglipt de naam van dat leuke Parijse restaurant waar je vorig jaar bent gaan eten je? Google Maps weet het nog, en wil je er nu desgewenst ook aan helpen te herinneren.

Het bijhouden van details over bezochte locaties die je ontglippen, kan met de gisteren door Google onthulde dienst Timeline. ‘Heb je ooit de behoefte gevoeld alle plaatsen te onthouden waar je geweest bent, of het nu een museum is dat je op vakantie bezocht hebt of een bar waar je toevallig in beland bent? Vanaf nu kan Google Maps je daarbij helpen’, blogt productmanager Gerard Sanz van Google bij de introductie van Timeline.

Een vereiste van Timeline is dat de gebruiker ervoor kiest zijn locatiegeschiedenis op te slaan. Sta je dat toe, dan houdt Google Maps precies bij waar je overal geweest bent. Het is ‘volslagen privé’ en ‘alleen zichtbaar voor de eigenaar van het account’, verzekert Sanz.

In Timeline kan je je geschiedenis ook bewerken. Locaties kunnen desgewenst stuk voor stuk verwijderd worden of een andere naam gegeven worden, en het is mogelijk in één keer een hele dag of je volledige geschiedenis te wissen.

Vraag blijft wel of Google in dat geval de gegevens wel écht wijzigt en wist. Want de gedetailleerdheid waarmee de zoekgigant je voetsporen kan volgen, heeft beslist enge kantjes.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content