‘Google werkt aan een eigen Hololens’

Google's Cardboard © .

Google zou het plan voor een eigen VR-headset opbergen, maar wel werken aan een headset die virtual reality met augmented reality combineert.

Volgens Recode werkte google tot voor kort aan een eigen concurrent voor de HTC Vive en Oculus Rift. Maar dat project is intussen geschrapt volgens bronnen van de site. Maar Engadget vult daarop aan dat Google nog steeds aan een standalone headset werkt.

Het zou gaan om een toestel dat los van je smartphone of pc werkt en de lijn tussen virtual reality en augmented reality moet doen vervagen. Er is een scherm aanwezig, maar er is ook interactie met de echte wereld.

Dat doet ons meteen denken aan de Hololens van Microsoft, een op zichzelf staand toestel dat virtuele beelden voor je ogen projecteert, maar wel in samenhang met de echte omgeving. Onze meest recente testervaring met het toestel kan je hier nalezen.

Wel blijft het onduidelijk of het project ooit het daglicht ziet. Google geeft geen commentaar op het gerucht en het bedrijf experimenteert wel vaker met zaken die uiteindelijk nooit het grote publiek bereiken. Maar het geeft wel aan dat de toekomst van VR in meer dan één vorm ligt.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content