Google wil aandeel in ruimtetoerismebedrijf Virgin Galactic

Internetgigant Google voert gesprekken met Virgin Galactic om een belang te nemen in het ruimtetoerismebedrijf van de Britse miljardair Richard Branson, meldt SkyNews.

Google beoogt toegang te krijgen in lanceertechnologie voor satellieten en een belang te krijgen in het kapitaal van Virgin Galactic. De plannen passen in het ambitieuze plan van de internetgigant om honderden kunstmanen in een lage baan te lanceren, in een poging om de toegang tot internet voor miljoenen mensen uit te breiden.

De gesprekken tussen Google en Virgin Galactic zijn al maanden bezig en zijn in een ver gevorderde fase, weet Sky.

Het zou de bedoeling zijn dat Google miljoenen dollars inbrengt in een joint venture, waarin Virgin Galactic de technologie levert die het heeft ontwikkeld om aan ruimtetoerisme te doen. Google zou ook nog ruwweg dertig miljoen dollar willen inbrengen in de holdingmaatschappij van Virgin Galactic.

Het ruimtetoerismebedrijf blijft zeggen dat de eerste vluchten nog dit jaar zullen plaatsvinden.

Voorlopig is ruimtetoerisme enkel mogelijk met Space Adventures dat via Russische Sojoez-capsules gegadigden naar het Internationaal Ruimtestation ISS brengt , waar ze dan enkele dagen kunnen verblijven.

Virgin Galactic en Space Adventures moeten echter rekening houden met concurrerende projecten in ontwikkeling. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content