Google wil dan toch geen eigen winkels

© Belga

Eerdere berichten kloppen niet, zegt Android-baas Andy Rubin: Google is niet van plan om eigen winkels te openen.

Winkels zijn in veel gevallen sowieso uit de tijd, stelde Rubin tijdens een gesprek met de pers op het Mobile World Congress in Barcelona. Kopen doen mensen net zo goed op het internet en daarbij baseren ze zich op online-recensies en het oordeel van vrienden. “Ze moeten niet meer naar de winkel om producten te voelen, zoals vroeger”, zei Rubin, geciteerd oor de Amerikaanse technologiesite All Things D.

Bovendien is de Android-productlijn niet klaar voor eigen winkels, vindt Rubin, die bij Google hoofd ‘Mobile en Digital Content’ is en mee aan de basis lag van Android. “Voor Nexus (Google’s ‘pure’ Android-smartphones en -tablets; red.) denk ik dat het programma nog niet ver genoeg staat om te beginnen nadenken over de noodzaak van eigen winkels.”

Eerdere berichten wilden dat Google nog dit jaar eigen winkels zou openen, vooral om Google Glass aan de man te brengen, de futuristische internetbril die de zoekgigant uit Californië ook nog dit jaar zou lanceren. Rubin wees dat gerucht van de hand. “Google heeft geen plannen in die zin en we hebben niks nieuws aan te kondigen.

Rubin had evenmin veel te zeggen over andere recente berichten, zoals Google’s al dan niet vermeende onrust over de dominantie van Samsung op het vlak van Android-smartphones en Google’s vermeende plannen om een muziekabonnement à la Spotify te lanceren. “Ik heb dezelfde geruchten gezien als u en ik heb daar geen commentaar op.” (TV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content