Google wil mobiele betaaldienst Amerikaanse telecombedrijven opkopen

© Reuters

De Amerikaanse technologiereus Google is zinnens de smartphonebetaaldienst van de Amerikaanse telecombedrijven AT&T, Verizon en T-Mobile over te nemen.

Hun gemeenschappelijke bedrijf Softcard is een concurrent van de Apple Pay op de iPhone en al verschillende jaren actief, maar kent vooralsnog weinig succes.

Volgens de krant Wall Street Journal heeft Google minstens 50 miljoen dollar veil. Ook de betaaldienst Paypal, die dit jaar van het vroegere moederconcern Ebay afgesplitst zal worden, heeft interesse. Ook het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft meldde zich, berichtte de technologieblog TechCrunch.

De telecombedrijven hebben de afgelopen jaren naar schatting miljoenen dollar geïnvesteerd in Softcard. De gelijknamige app is momenteel beschikbaar voor smartphones die draaien op het Android-systeem van Google en Windows Phone van Microsoft.

Het bedrijf heette oorspronkelijk Isis, maar dat werd veranderd door de gelijkenis met de terreurmilitie Islamitische Staat (IS). Softcard laat toe bankkaarten toe te voegen in een soort digitale portefeuille op de smartphone, om dan via NFC-communicatie (Near Field Communication of contactloze communicatie) aan de kassa te betalen. Google heeft al een eigen soortgelijke dienst: Google Wallet. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content