Google wil mobiele operator worden

© .

Google is van plan telecomdiensten aan te gaan bieden in de Verenigde Staten, via de mobiele netwerken van de telecombedrijven Sprint en T-Mobile US. Dat meldden ingewijden rond Google.

Google zou al afspraken gemaakt hebben met Sprint en T-Mobile US over het gebruik van hun netwerken. Als Google inderdaad de telecommarkt opgaat, zal het bedrijf de concurrentie aangaan met aanbieders die mobieltjes met de Android-software van Google verkopen. De grootste telecombedrijven in de Verenigde Staten zijn AT&T en Verizon Communications, gevolgd door Sprint en T-Mobile US.

Het is nog niet duidelijk hoe breed de telecomdiensten van Google zullen worden, wat de kosten zijn en wanneer de verkoop begint. Mogelijk kan Google eerst op beperkte schaal in een aantal Amerikaanse steden met de dienstverlening beginnen.

Hoogstwaarschijnlijk gaat het daarbij om een mvno-overeenkomst waarbij de operator het netwerk van de operatoren gebruikt maar onder de eigen merknaam diensten aanbiedt. Vergelijkbaar met wat Telenet (bij Mobistar) en Mobile Vikings (bij Base) doen.

Google biedt vandaag al telecomdiensten aan in zekere zin. Via Google Talk (intussen opgegaan in Google Hangouts), kan je vandaag al vanuit Gmail of andere Google-producten bellen naar andere gebruikers. Maar als de geruchten over een samenwerking met operatoren kloppen, dan betekent dit dat je op termijn ook een nummer kan aanvragen bij Google om bereikbaar te zijn voor klassieke telefoontoestellen en gsm’s.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content