Google wil ontwikkelingslanden van draadloos internet voorzien

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

De zoekgigant werkt een plan uit om ‘afgelegen gebieden’ zoals Afrika en Zuidoost-Azië aan een internetverbinding te helpen. Dit zal gebeuren via tv-signalen, satellieten en ballonnen.

Google koestert de ambitie om de ruim één miljard mensen die in afgelegen gebieden – met name ontwikkelingslanden – wonen van draadloos internet te voorzien, schrijft The Wall Street Journal.

Om dit mogelijk te maken, denkt het bedrijf allerlei verschillende technieken uit. Zo kan er een internetinfrastructuur gebouwd worden via tv-signalen, via speciale ballonnen in de lucht of via een op satellieten gebaseerd netwerk.

Volgens de Amerikaanse krant is Google alvast in gesprek met Kenia, om te bekijken of het mogelijk is om de inwoners van het land van internet te voorzien via het tv-signaal. En in Zuid-Afrika heeft het zoekbedrijf al een pilot lopen in tien scholen.

Naast de internetvoorziening, wil Google ook speciale, goedkopere Android-smartphones produceren voor de inwoners van deze gebieden.

Uiteindelijk is het Google vooral te doen om het verkopen van online advertenties – nu al goed voor 87 procent van de omzet van het bedrijf. Als de zoekgigant nog eens een miljard meer mensen advertenties kan voorschotelen, zal dat ook tot meer inkomsten leiden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content