Google wil stadsleven verbeteren met nieuw bedrijfje Sidewalk

Larry Page © Getty Images

Google heeft met Sidewalk Labs een nieuw bedrijfje opgericht met als doel “innovatie en nieuwe technologie in het stadsleven te brengen”. Zo wil de internetgigant het leven van stadsbewoners, bedrijven en overheden verbeteren.

Hoeveel Google in Sidewalk Labs investeert, is niet bekend. Het gaat wel om een voor Google “relatief bescheiden” bedrag, zo liet topman Larry Page verstaan.

De Google-CEO legt uit dat er al veel technologische vooruitgang is geboekt. Dankzij nieuwe technologie wordt bijvoorbeeld het verkeer al in kaart gebracht en kunnen stadsbewoners snel feedback geven over stadsdiensten.

“Maar veel van de stedelijke uitdagingen zijn verbonden met elkaar. De beschikbaarheid van transport beïnvloedt bijvoorbeeld de keuze van woonplaats, wat dan weer een impact heeft op de huizenprijzen en de levenskwaliteit. Het helpt dus om te starten van basisprincipes en het grotere plaatje van de vele factoren die het stadsleven aantasten, te krijgen. Daarna kan je dan de technologie en samenwerkingen opzetten om het verschil te maken.”

Aan het hoofd van het nieuwe bedrijf komt Dan Doctoroff, voormalig viceburgemeester van New York City en ex-topman van de financiële dienstenverlener Bloomberg.

(Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content