Google wil verzoeken van VS-inlichtingendiensten publiceren

© Reuters

Google heeft de Amerikaanse minister van Justitie Eric Holder toelating gevraagd om informatie te mogen publiceren over de verzoekschriften van de inlichtingendiensten aan het bedrijf.

Google zegt “niets te verbergen te hebben”. De brief werd dinsdagavond ook op de bedrijfsblog gepubliceerd. Google hoopt op die manier te kunnen aantonen dat het geen “onbeperkte toegang” geeft tot data en gegevens van klanten.

Prism

Vermoed wordt dat Google, net zoals andere internetbedrijven zoals Facebook, Skype en Apple, deelnam aan Prism, het spionageprogramma waarmee de Amerikaanse National Security Agency (NSA) gegevens verzamelde over de gebruikers van dien internetdiensten. Het bestaan van dat programma werd vorig weekend uitgelekt.

‘Geen onbeperkte toegang’

“Beweringen in de pers dat onze positieve antwoorden op deze verzoeken de Amerikaanse regering onbeperkte toegang geven tot gevens van onze gebruikers zijn simpelweg niet waar”, schrijft David Drummond, het hoofd van Googles juridische dienst.

Eerder schreef Google-CEO Larry Page al een blogpost onder de titel “What the…?”, waarin ook hij zulke beschuldigingen ontkende. Ook Facebookoprichter Mark Zuckerberg ontkende de

berichten. (Belga/TV)

Partner Content