‘Google wilde WhatsApp overnemen voor 10 miljard dollar’

© Reuters
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Ook Google wilde de zopas door Facebook opgekochte berichtendienst WhatsApp inlijven, meldt Fortune. De zoekgigant had er 10 miljard dollar (7,3 miljard euro) voor over.

Naast Facebook was ook Google geïnteresseerd in een overname van WhatsApp, beweert Fortune op basis van twee anonieme bronnen.

De zoekgigant zou 10 miljard dollar (7,3 miljard euro) geboden hebben – hoeveel Google contant had willen betalen en hoeveel in aandelen, is niet bekend . Facebook legde uiteindelijk 19 miljard dollar neer.

Google had geen zitje in de raad van bestuur over voor de mensen achter WhatsApp, terwijl medeoprichter Jan Koum dat nu wel krijgt bij Facebook. Koum heeft, net als zijn medestichter Brian Acton, een verleden bij Google’s concurrent Yahoo.

WhatsApp heeft de overnameplannen lange tijd ontkend, en het is onduidelijk of er nog meerdere kandidaat-overnemers waren.

De deal tussen Jan Koum en Mark Zuckerberg zou finaal zijn beklonken op Valentijn, bij een dessert van aardbeien met chocolade ten huize Zuckerberg.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content