GoPro gaat hardware doorverkopen aan andere sectoren

© REUTERS
Jari De Brabander Stagiair DataNews  

GoPro gaat een partnerschap aan met Jabil, een producent van elektronische onderdelen. Jabil zal GoPro’s cameralenzen en -sensoren produceren en doorverkopen aan andere bedrijven.

Jabil en GoPro zijn geen onbekenden voor elkaar. Jabil is een Amerikaanse producent van elektronische onderdelen en de twee bedrijven werken ondertussen al vier jaar samen sinds de lancering van de ‘Hero4’-camera. Jabil werkt ook samen met enkele andere reuzen uit de techindustrie zoals Apple, Cisco en HP.

De bedoeling is nu dat Jabil de hardware die verpakt zit in de GoPro actiecamera’s gaat doorverkopen aan andere bedrijven. Die kunnen dan op hun beurt nieuwe producten op basis van die technologie aanbieden.

Die third party-producten zullen niet de naam ‘GoPro’ meekrijgen, maar worden wel voorzien van een ‘GoPro approved’-label. Ook zullen de producten van derden nooit direct de concurrentie aangaan met GoPro zelf, ze mogen dus geen actiecamera’s produceren. De voornaamste bedoeling van GoPro met dit initiatief is om de deuren open te zetten naar andere sectoren. ‘Stel je een wereld voor waarin videoconferenties, robotica en zelfs zelfrijdende auto’s ondersteund worden door onze cameratechnologie,’ aldus Sandor Barna, chief technology officer van GoPro.

Over het financiële plaatje van de overeenkomst wilden de twee bedrijven nog niets kwijt. Met deze deal hoopt het Amerikaanse actiecamerabedrijf uiteraard om de slechte cijfers van het afgelopen jaar terug wat op te krikken. Op een jaar tijd zakte het aandeel van GoPro met 30 procent en begin 2018 kwam nog het nieuws dat het bedrijf honderden werknemers moest ontslaan en op zoek was naar een overnemer.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content