GoPro ontslaat opnieuw honderden mensen

De Karma drone © GoPro

GoPro ontslaat opnieuw tweehonderd tot driehonderd werknemers. De afdeling die de Karma-drone maakt, wordt het hardst getroffen.

Volgens nieuwssite TechCrunch blijven de getroffen medewerkers tot half februari in dienst, maar hoeven ze niet meer te komen werken. Mogelijk wil GoPro zo voorkomen dat de ontslagronde zijn presentaties op de belangrijke beurs CES volgende week overschaduwt.

GoPro is vooral bekend van zijn camera’s. Het bedrijf probeert de laatste jaren ook op andere manieren geld te verdienen, maar dat gaat soms moeizaam. De drone Karma bijvoorbeeld werd eind 2016 gelanceerd, maar moest al snel van de markt worden gehaald toen de apparaten uit de lucht bleken te vallen. Dat kwam door een mechanisch probleem waardoor de batterij in volle vlucht niet goed vast bleef zitten. Na reparatie kwam de Karma terug op de markt, maar GoPro had al een grote achterstand op de concurrentie opgelopen.

Het is niet de eerste ontslagronde bij GoPro. Het bedrijf stuurde eind 2016 honderd mensen weg en in 2017 nog eens bijna driehonderd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content