Gores stapt uit RealDolmen

Investeringsmaatschappij The Gores Group kondigt aan dat het de rest van z’n participatie in ict-dienstenbedrijf RealDolmen heeft verkocht.

Investeringsmaatschappij The Gores Group kondigt aan dat het de rest van z’n participatie in ict-dienstenbedrijf RealDolmen heeft verkocht.

Gores had eerder deze week al een eerste deel aandelen verkocht aan Belgische investeerders. De meest opvallende naam daarbij was QuaeroQ, een investeringsfonds van de Waregemse bouwgroep Matexi (van de familie Vande Vyvere). Nu heeft het de rest van zijn participatie verkocht aan verscheidene institutionele aandeelhouders. Daardoor neemt het aantal vrij verhandelbare (‘free float’) aandelen toe.

Drie van de vier bestuurders van Gores – William Patton Jr., Joe Page en Scott Honour – leggen hun mandaat neer. Bestuursvoorzitter Ashley Abdo blijft nog even aan als voorzitter van de raad van bestuur om de overgang naar een gewijzigd bestuur en een nieuwe voorzitter vlot te doen verlopen.

Ceo Bruno Segers stelt in een persbericht dat de groep de voorbije maanden een “buitengewone verandering” heeft ondergaan. Hij noemt onder meer de transformatie van structuur van de verkoopsorganisatie, de fusie van de meeste Belgische entiteiten en het samenbrengen van de administratie op één platform. “Een laatste hoeksteen in dit veranderingsproces was de wijziging van de aandeelhouders om lokale referentieaandeelhouders te bekomen en de ‘free float’ te verbeteren om de waarde van het aandeel te deblokkeren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content