Gratis digitaal rekenmachine voor wiskundige bollebozen

Microsoft Mathematics is een handige wiskundige tool die bovendien gratis is. Onlangs werd in alle stilte versie 4.0 gelanceerd.

Microsoft Mathematics is een handige wiskundige tool die bovendien gratis is. Onlangs werd in alle stilte versie 4.0 gelanceerd.

Iedereen kent wellicht het digitale rekenmachine dat zich onder het menu bureau-accessoires van Windows bevindt. Maar wist je ook dat Microsoft nog een rekenmachine met nog veel meer mogelijkheden aanbiedt? Ze wordt niet standaard mee geïnstalleerd met het besturingssysteem, je moet ze eerst downloaden van de Microsoft website en installeren. Het is bovendien gratis.

Na het starten van het programma is je scherm in drie verdeeld. Het overgrote deel is het eigenlijke werkvlak. Bovenaan staat een typisch Microsoft-lint (ribbon) ter vervanging van de aloude menubalk. Links staat de eigenlijke rekenmachine, al lijkt ze meer op een uit de kluiten gewassen afstandsbediening.

We kunnen ons best voorstellen dat het overgrote deel van onze lezers niet veel kan aanvangen met Mathematics 4.0. Maar studeer je nog of heb je studerende kinderen en is het voor jou “wel erg lang geleden”, dan kan dit gratis programma zeker een extra hulp betekenen. Een echte rekenmachine van HP of TI met gelijkaardige mogelijkheden kost al vlug meer dan 100 euro.

Partner Content