Gratis tentoonstelling Materialise toont 3D-geprinte voorwerpen: kunst, design en zelfs een schedel

© Materialise

Van 24 april tot 7 juli vindt er in de Brusselse Bozar een tentoonstelling over de evolutie van 3D-printing plaats. Er wordt een brede waaier aan 3D-geprinte kunstwerken, designvoorwerpen, technische en wetenschappelijke toepassingen en zelfs een menselijke schedel getoond.

Gratis tentoonstelling Materialise toont 3D-geprinte voorwerpen: kunst, design en zelfs een schedel
© Materialise

De gratis tentoonstelling is een initiatief van het Leuvense 3D-printingbedrijf Materialise van oprichter Wilfried Vancraen, dat dit jaar zijn 25ste verjaardag viert. De Spaanse architectuurdocente Marta Malé-Alemany werd aangesteld als curator. ‘Making a difference/ A difference in making’, zoals de expo heet, bekijkt de evolutie van 3D-printing, maar graaft ook dieper en onderzoekt waartoe 3D kan leiden.

One Shot
One Shot© Materialise

‘Het is niet zozeer de bedoeling futuristische scenario’s te bedenken van waar we met 3D-technologie naartoe kunnen, dan wel te reflecteren vanuit een overzicht van hoever we momenteel staan met toepassingen voor onder meer mode, design en geneeskunde’, zegt woordvoerder Bruno Struys.

Enkele topstukken zijn ‘One Shot’, een designstoel van Patrick Jouin uit de collectie van het MoMa, een jurk van ontwerpster Iris Van Herpen, maar ook een fietskader en een schedelimplantaat – allemaal volledig 3D-geprint, dus.

De jurk van Iris Van Herpen
De jurk van Iris Van Herpen© Materialise

(Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content