Gratis wifi in Brussel en in Antwerpen

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

Straks kan iedereen die dat wil gratis surfen op enkele druk bezochte plekken in de Antwerpse binnenstad én op de metro in het Brussels gewest.

Straks kan iedereen die dat wil gratis surfen op enkele druk bezochte plekken in de Antwerpse binnenstad én op de metro in het Brussels gewest.

Antwerpen zal de dienst nog voor het einde van dit jaar uitrollen op het Koningin Astridplein, de De Keyserlei, de Meir, de Wapper, het Theaterplein, de Meirbrug, de Schoenmarkt, de Groenplaats, de Jan Blomstraat, de Handschoenmarkt, de Grote Markt, de Suikerrui en op het Steenplein.

Digipolis, dat de ict-diensten van Antwerpen regelt, heeft de opdracht gegund aan Citymesh en aan integrator Dimension Data (en aan een derde publicitaire partner). Het Brugse Citymesh produceert, installeert en beheert draadloze netwerken voor steden en gemeenten, boorplatformen en speciale evenementen.

Het idee voor de gratis wifi zou komen van de toeristische dienst. “Op druk bezochte plaatsen maken toeristen heel wat foto’s met hun smartphone”, luidt het. “Met gratis wifi krijgen ze de kans om die meteen te delen met vrienden en familie, en op die manier maken ze wereldwijd promotie voor de stad.”

Brussel

Op de Brusselse grote markt kunnen liefhebbers intussen al een tijdje gratis surfen, maar uit het nieuwe regeerakkoord van de stad Brussel, dat gisteren werd voorgesteld, blijkt dat ook de metrostations van het gewest zullen worden uitgerust met gratis wifi.

Wie voor dat project de operator en de informaticapartner zal worden, is momenteel nog niet helemaal duidelijk. Zowel Irisnet, STIB-MIVB, Gial en nog een vierde partner zouden geïnteresseerd zijn in het dossier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content