Gratis wifi-netwerk op Pukkelpop

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Pukkelpopfestival krijgt voor de eerste keer gratis wifi.

Het Pukkelpopfestival krijgt voor de eerste keer een gratis wifi-netwerk. Belgacom en Blue Vision Telecom uit Kontich tekenen voor de installatie.

Festivalgangers zullen komend weekend in Kiewit ook van een gratis wifi-netwerk kunnen genieten. Pukkelpop doet daarvoor beroep op Belgacom. Belgacom van zijn kant partnert voor de installatie met Blue Vision Telecom. Het netwerk zal gratis toegankelijk zijn voor alle bezoekers.

Er worden drie grote hotspots voorzien: eentje aan het hoofdpodium, een tweede aan de eetstandjes en een derde die een groot deel van de camping moet beslaan. In totaal is het wifi-netwerk berekend op maximaal 9.000 simultane wifi-sessies en wordt één gigabit connectiviteit voorzien. Bij een eventuele stroompanne kunnen de hotspots overigens nog 8 uur in de lucht blijven. Op het Sfinksfestival werd de opstelling overigens al getest maar op een kleinere schaal.

Een ‘wifi-festivalnetwerk’ maakt bij Belgacom deel uit van een ‘BeSafe’-bundel voor festivalorganisatoren. Ook camerabewaking en digital signage horen thuis in deze portfolio. “Wifi zien we bij Belgacom als een extraatje maar het is aan de organisatoren van festivals om te beslissen of ze dit nodig hebben”, aldus Tom Wuyts die bij Belgacom verantwoordelijk is voor dit initiatief.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content