Gratis wifi op de Gentse Feesten

© gf

Zo goed als alle pleinen van de Gentse Feesten krijgen gratis draadloos internet tijdens het stadsfestival.

De Gentse feesten lopen van 17 tot 26 juli en trekken gemiddeld 130.000 bezoekers per dag. Wifi-provider Citymesh en de online stadsgids Citypath gaan, met ondersteuning van de stad, in die periode gratis draadloos internet voorzien.

De wifi-zones bevinden zich op de Korenmarkt, Kouter, Sint-Veerleplein, Vrijdagmarkt, Groentenmarkt, Sint-baafsplein, Graslei, korenlei, Poeljemarkt, Vlasmarkt en Sint-Jacobs. Enkel op het Baudelopark en Zuidpark zal er geen wifi-netwerk zijn.

Citymesh voorziet de installatie van het netwerk en gebruikt daarvoor apparatuur van Ruckus Wireless en Radwin. Gebruikers van het netwerk komen eerst terecht op de landingspagina van Citypath. De verbinding met het internet gebeurt dankzij LCL en Evonet.

De stunt is voor Citymesh een manier om hun stedelijk wifi-model en de flexibiliteit ervan te demonstreren. De operator kreeg in juni een licentie om in Brugge, Gent, Brussel, Antwerpen en de kustgemeenten de 3,5 GHz frequentie te gebruiken. Daarmee kan het volledig zelfstandig wifi-toegangspunten opzetten die enkel nog nood hebben aan stroom. Dat maakt de uitrol van een tijdelijk of permanent netwerk een stuk eenvoudiger en goedkoper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content