Gratis wifi voor 5 grote steden in Wallonië

© .

De Waalse regering gaat 2,8 miljoen euro subsidies vrijmaken om het wifi-netwerk in een reeks drukke plaatsen van vijf grote steden in Wallonië te ontwikkelen.

De Waalse regering gaat 2,8 miljoen euro subsidies vrijmaken om het wifi-netwerk in een reeks drukke plaatsen van vijf grote steden in Wallonië te ontwikkelen. Dat meldt de krant La Libre Belgique op basis van een nota die de Waalse minister voor economie Jean-Claude Marcourt voorgelegd heeft aan zijn collega’s van de gewestelijke regering. De inspectie van financiën keurt het dossier goed.

De inspectie van financiën had vorig jaar een negatief advies ingediend over een nota van de minister, die 3 miljoen euro aan de stad Bergen wilde geven met het oog op “Mons 2015”. De stad van Elio Di Rupo moest een pilootstad worden van een het project “Digital Cities”. De inspectie van financiën had onder andere opgemerkt dat er gevraagd werd aan het Gewest projecten te financieren die al gefinancierd worden door privéinvesteerders.

De nieuwe nota werd aangepast en geografisch in evenwicht gebracht. Voortaan zal Mons niet meer de enige stad zijn die geniet van de gewestelijke vrijgevigheid, voor zover het dossier donderdag in de regering goedgekeurd wordt. Luik, Ottignies/Louvain-la-Neuve en Namen worden nu ook in het project opgenomen.

In totaal worden 2,8 miljoen euro subsidies voorzien voor alle steden. Volgens de nota zal Bergen uiteindelijk 3,5 miljoen overheidsgeld ontvangen, Luik 700.000 euro, Namen 300.000 euro en Ottignies/Louvain-la-Neuve ook 300.000 euro.

Charleroi zou trouwens de lijst moeten vervoegen in het kader van hetzelfde project.

Deze keer keurt het inspectie van financiën het dossier goed. Ze hebben echter dezelfde bedenking als een jaar geleden: de werkelijke meerwaarde van een dergelijke operatie in verhouding tot de mobiele internetsystemen die de telecomoperatoren voorstellen moet nog aangetoond worden. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content