Grobbendonk is gemeente met meeste online bedrijvigheid in Vlaanderen

© Thinkstock

De Antwerpse gemeente Grobbendonk heeft van Google de eerste eTown Award gekregen. Van alle Vlaamse gemeenten zijn bedrijven daar het meest actief op het internet.

De Antwerpse gemeente Grobbendonk heeft van Google de eerste eTown Award gekregen. Van alle Vlaamse gemeenten zijn bedrijven daar het meest actief op het internet.
Google Belgium onderzocht het digitale engagement van bedrijven in Belgische gemeenten. Er werd gekeken naar het aantal .be-domeinen in een gemeente, het gebruik van internet als promotiemiddel (via het Google AdWords-systeem, waarbij reclame wordt getoond op basis van eerdere zoekresultaten), alsook technische parameters zoals de gemiddelde up- en downloadsnelheden.

Sterk

Grobbendonk scoorde op alle onderdelen sterk. Burgemeester Herman Cambré (SP.A) is erg tevreden. ‘Ik was zelf verrast dat een relatief kleine gemeente als Grobbendonk deze prijs zou krijgen. Het duidt er natuurlijk op dat onze ondernemers bij de pinken zijn om in de interneteconomie te investeren. We gaan dat blijven ondersteunen.’

Binnen Vlaanderen werden Antwerpen en Merelbeke respectievelijk tweede en derde. Dinsdag reikt Google de prijs ook uit in Brussel en Wallonië.

Groei

Volgens Google Belgium-directeur Thierry Geerts is het internet belangrijk voor innovatie en groei. ‘Bedrijven die het internet gebruiken, kennen een twee keer snellere groei. Drie procent van het bruto nationaal product is afhankelijk van de digitale economie, maar dat is maar de helft van in Nederland en een derde tegenover het Verenigd Koninkrijk.’ (Belga/KVDA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content