Groei e-health vooral door software

Er is een nationaal online medisch platform voorgesteld waar je betrouwbare informatie kan vinden over gezondheid. Nu ben je als patiënt soms overdonderd door de informatie die je dokter je geeft. Thuis zit je dan nog met vragen. Op de site 'Mijn thuisdokter, mijn gezondheid.be' kan je dan rustig de juiste informatie nog eens nalezen. © BELGA

West-Europa zal tegen 2018 bijna anderhalf miljard dollar meer uitgeven aan IT in de gezondheidszorg. Vooral software krijgt een groter budget.

Het cijfer is afkomstig van IDC dat becijfert dat West-Europese gezondheidsspelers tegen 2017 14,6 miljard dollar (12,99 miljard euro) zullen uitgeven. Komende van 14,6 miljard dollar (11,75 miljard euro in 2013.

De groei komt vooral van software, waar de uitgaven met 4,6 procent zullen stijgen. De investeringen in IT services stijgen met 1,6 procent terwijl de uitgaven voor hardware dalen met één procent.

IDC wijst er op dat financiele moeilijkheden de IT-uitgaven temperen, maar dat zowel overheden als verantwoordelijken in de sector stilaan kiezen voor een digitale transformatie om hun systemen te moderniseren. De marktonderzoeker verwacht vooral rond geïntegreerde zorginitiatieven en ziekenhuismodernisering veel verandering.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content