Groen licht voor Fedman III

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

De regering van lopende zaken heeft dan toch groen licht gegeven voor Fedman III.

De regering van lopende zaken heeft dan toch groen licht gegeven voor Fedman III, het netwerk waarop zowat 100.000 federale ambtenaren werken. Fedict had al langer alarm geslagen dat het netwerk zijn capaciteitslimiet nadert.

Belnet kreeg de opdracht om een nieuwe offerte uit te schrijven. Het huidige, verlengde, contract loopt eind maart 2012 af. Het nieuwe contract zou om een investering gaan van 8 tot 9 miljoen euro, verspreid over vier tot vijf jaar. Leveranciers vandaag zijn Colt Telecom, samen met B-Telecom, Brutélé en Belgacom. De huidige capaciteit met verbindingen tot 1 Gbit/s raakt stilaan vol. Fedman verbindt 25 overheidsinstellingen waaronder alle federale overheidsdiensten.

Het lastenboek voor de netwerkapparatuur en het datacenter is eveneens rond. Ook daar werd het huidige contract met Siemens (nu AtoS) verlengd. Het nieuwe contract wordt volledig gebaseerd op diensten en gaat eveneens over een investering van ‘meerdere tientallen miljoenen’ euro’s. Eén en ander werd door de regering van lopende zaken net voor de vakantie beslist.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content