Grootste Oracle OpenWorld ooit

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Oracle OpenWorld 2010 blijkt zowel qua bezoekers als aankondigingen de grootste ooit

Oracle OpenWorld 2010 blijkt zowel qua bezoekers als aankondigingen de grootste ooit.

Oracle overspoelt San Francisco dit najaar met drie gelijktijdige events, in casu JavaOne, Oracle Develop en het mega Oracle OpenWorld, samen goed voor meer dan 40.000 deelnemers. Van bij de aanvang zette ceo Larry Ellison er de beuk in met de aankondiging van de Exalogic-systemen, een plug&play-box voor het gecombineerd draaien van web-, oltp- en batch-toepassingen onder een eigen Linux-kernel en/of Solaris.

Een stevig deel van Ellison’s eerste keynote was aan deze nieuwe systemen gewijd, niet onaardig voor wat in wezen toch een softwarebedrijf is. Wat natuurlijk door de Sun-overname sterk veranderde. Vandaag heet het “hardware and software, engineered to work together.” Voorafgaand aan Ellisons keynote kwam HP bovendien zeggen waarom zijn hard- en softwarecombinaties optimaal de Oracle-producten ondersteunen.

Later deze week komt er ook nog een nieuwe top-end Exadata machine voor oltp-toepassingen en worden de eerste Fusion-toepassingen getoond. Die laatste moeten de eerste generatie van ‘business intelligence’-gedreven bedrijfstoepassingen worden, met algemene beschikbaarheid in de eerste helft van 2011. Dat wordt met meer dan 100 producten de grootste introductie ooit voor Oracle (en hopelijk nooit meer, lachtte Ellison). Voorts wordt ook de start van een Cloud Services divisie verwacht, naast nieuwe ontwikkelingen voor Java (waaronder JavaFX Vector Graphics).

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content