Grote banken lonken naar Bitcoin

© Reuters

De grote banken in de wereld hebben oog voor de techniek achter de Bitcoin, meldt de BBC. Het gaat om 9 banken in totaal, aangevoerd door Barclays en Goldman Sachs.

Het gaat ze om het Blockchain-systeem, software waarmee wordt bijgehouden wie betaalt met de virtuele munt en wanneer en ook waar dat gebeurt.Het grote voordeel van dit systeem is dat er niet mee gerommeld kan worden. Dat betekent volgens de banken dat er ook geen fraude mee mogelijk is.

Hele groep

De technologie staat hoog op de agenda van de grote banken in de wereld. Naast de twee al genoemde financiële instellingen gaat het om JP Morgan, State Street, UBS, Royal Bank of Scotland (RBS), Credit Suisse, BBVA en de Commonwealth Bank of Australia.

Grote omvang

Blockchain houdt alle transacties die in de wereld worden gedaan met de Bitcoin bij. Door dat grote aantal is het voor een individuele gebruiker haast onmogelijk om een nep-transactie ingevoerd te krijgen. Vanaf één kant zou dat nog wel lukken, maar de ontvangende partij moet ook in het systeem worden opgenomen. Als die ontvanger niet bestaat, lukt dat niet.

Bron: Automatiseringgids

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content