Grote datingsite roept op tot boycot Firefox wegens ‘homofobe’ CEO

OKCupid, een van de grootste datingsites ter wereld, dringt er bij zijn gebruikers op aan om de site niet te bezoeken via de webbrowser Firefox van Mozilla.

Het lijkt een aprilgrap, maar is het niet. OKCupid, een van de grootste datingsites ter wereld, dringt er bij zijn gebruikers op aan om de site niet te bezoeken via de webbrowser Firefox van Mozilla. De boycot is een reactie op de nieuwe CEO van Mozilla, Brendan Eich, die zich heeft uitgesproken tegen het homohuwelijk in de Amerikaanse staat Californië.

Wie okcupid.com bezoekt via Firefox, krijgt deze boodschap te zien: ‘De nieuwe CEO van Mozilla Brendan Eich is een tegenstander van gelijke rechten voor homokoppels. Wij vragen daarom onze gebruikers om deze website niet te bezoeken via Firefox.’

Daaronder worden bezoekers aangespoord om over te schakelen op Internet Explorer, Google Chrome of Opera. Het is echter wel gewoon mogelijk om door te gaan met Firefox.

In een reactie heeft Mozilla reeds laten weten dat het bedrijf volledig achter gelijke rechten voor iedereen staat, dus ook achter huwelijken tussen LGBT-koppels.

OkCupid is eigendom van het mediaconglomeraat IAC/InterActive Corp, dat 50 merken in 40 landen in de portefeuille heeft. (KVDA)

Partner Content