Gsm-operator Mobile Vikings zet Johan Vande Lanotte voor schut

© Mobile Vikings
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

“Goed geprobeerd, Johan. Maar echte vikings bellen gratis”, luidt het in een nieuwe campagne van gsm-provider Mobile Vikings. De minister werd niet ingelicht en vindt het niet kunnen, maar hij kan er wel mee lachen en wil het voor een keer door de vingers zien.

In een nieuwe reclamecampagne drijft Mobile Vikings de spot met minister van Economie en Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (sp.a), zonder hem hierover te hebben ingelicht. “Goed geprobeerd, Johan. Maar echte vikings bellen gratis”, klinkt het in de slogan. Vande Lanotte voert met de FOD Economie op dit moment zelf actie omtrent telecomformules.

“Ik wist van die Mobile Vikings-actie niets af. Het kan eigenlijk niet, en ik ga Mobile Vikings hier dan ook op aanspreken”, reageerde Vande Lanotte op Q-Music. “Maar aangezien het om een ludieke actie gaat, wil ik het voor een keer wel door de vingers zien en ga ik er geen zaak van maken”, voegde hij eraan toe.

Het is niet de eerste gewaagde campagne vanwege Mobile Vikings. Eerder moest de operator een actie deels terugtrekken, omdat de Jury voor Etische Praktijken slogans als ‘gratuit, c’est pour les flamands’, ‘gratis is voor Hollanders’ en ‘Gratis is voor jeanetten’ als aanstootgevend dan wel beledigend bestempelde.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content