Gsm-rekeningen bijna helft goedkoper dan in 2012

Gsm-rekeningen zijn bijna de helft goedkoper dan vorig jaar. Alleen weten veel gebruikers dat nog niet, omdat ze blijven vasthouden aan oude contracten of niet op de hoogte zijn van nieuwe, goedkopere contracten.

Gsm’en is in één jaar tijd bijna de helft goedkoper geworden. Daardoor kan de consument tot 27 euro per maand of liefst 320 euro per jaar besparen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Prijzenslag

Na de gas- en elektriciteitsmarkt is nu ook de telecomsector volop in beweging. Sinds de invoering van de nieuwe telecomwet, waardoor je al na zes maanden kan opstappen bij je operator zonder opzeg te moeten betalen, is een ware prijzenslag aan de gang onder de grote operatoren.

En dat laat zich bij alle soorten gebruikers voelen, zo concludeert regulator BIPT, die alle nieuwste tariefplannen onder de loep nam. “Wie vandaag een nieuw postpaidcontract afsluit voor mobiele telefonie, betaalt daar gemiddeld tussen de 40 en 50 procent minder voor dan een jaar geleden”, zegt minister van Consumentenzaken Johan Vande Lanotte (sp.a). “Wie zijn gsm nog vooral gebruikt om te bellen, komt er per jaar met 128 euro minder van af. Intensieve smartphonegebruikers kunnen tot 320 euro besparen. Dat is een aanzienlijke vooruitgang.”

Oude contracten

Alleen voelt de helft van de gsm-gebruikers de verlaging voorlopig nog niet, omdat ze vasthouden aan hun oude contract of omdat ze simpelweg niet op de hoogte zijn van de prijzenslag. “Daar komt nu verandering in”, zegt Vande Lanotte. “Ik heb een afspraak met de vier grootste operatoren dat ze al hun ‘oude klanten’ zullen contacteren en hen goedkopere contracten aanbieden.” (Belga/MI)

Partner Content