“Gsm’s zijn slecht voor de ziel”

Paus Benedictus XVI hekelt het feit dat we door onze obsessie voor internet en de mobiele telefoon geen tijd meer vinden voor bezinning en gebed.

Paus Benedictus XVI hekelt het feit dat we door onze obsessie voor internet en de mobiele telefoon geen tijd meer vinden voor bezinning en gebed.

De woordvoerder van de Paus, Federico Lombardi, beweert namelijk dat mensen zonder spiritueel leven hun ziel dreigen te verliezen.

“In het tijdperk van mobiele telefoons en internet is het moeilijker dan ooit om de stilte te vinden en de innerlijke dimensie van het leven te voeden,” zei Lombardi aan CTV, de omroep van Vaticaanstad.

“Het is noodzakelijk dat de mens aandacht heeft voor het innerlijke en spirituele leven. Zoniet wordt deze dimensie dor en droogt het op, tot het uiteindelijk sterft”, aldus de pauselijke woordvoerder. “Dit is vandaag een grote dreiging en een onherstelbare ramp”, voegde hij er nog aan toe.

Het is niet de eerste keer dat het Vaticaan uithaalt naar de excessen van het moderne leven. Zo verklaarde de paus enkele weken geleden nog dat de wereldwijde financiële crisis het bewijs is dat het najagen van geld en succes totaal nutteloos is en dat rijkdom niets betekent.

“Landen die ooit gelovig waren, verliezen hun identiteit door de destructieve invloed van de moderne cultuur”, aldus de paus.

Nochtans weet Paus Benedictus handig gebruik te maken van de moderne technologieën als het gaat om de katholieke boodschap over te brengen naar het jonge publiek.

Op de voorbije Wereldjongerendagen in het Australische Sydney stuurde de paus elke dag een sms’je met een hoopvolle boodschap en werden er digitale gebedsmuren opgericht.

Het Vaticaan heeft zelfs enkele manuscripten, documenten en oude teksten uit de pauselijke bibliotheek online beschikbaar gemaakt.

Bron: Knack.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content