Haal oude Facebook-herinneringen op met ‘On This Day’

© Reuters

Met de zojuist door Facebook aangekondigde nieuwe functie On This Day – die vanaf nu geleidelijk aan wereldwijd uitgerold wordt – kan je zien wat je exact één, twee of meerdere jaren geleden op het sociale netwerk gedeeld hebt of in welk bericht je getagd bent geweest.

On This Day is een speciale pagina waarop je kunt herbekijken wat je vorig jaar of twee jaar geleden (of nog verder terug in de tijd) op deze dag op Facebook gepost hebt. Het kan gaan om statusupdates, foto’s, berichten van vrienden of posts waarin je getagd bent geweest.

Elke gebruiker heeft toegang tot zijn eigen On This Day-pagina, die ook enkel door hem of haar te zien is. Al kan de oude content wel gedeeld worden met vrienden.

Om de ‘On This Day’ pagina te kunnen raadplegen, moet je klikken op de bookmark aan de linkerkant van het Nieuwsoverzicht, zoeken naar ‘On This Day’ of surfen naar facebook.com/onthisday. Je kunt ook een On This Day-verhaal aantreffen in je nieuwsoverzicht.

Het is verder mogelijk notificaties in te schakelen, zodat je automatisch op de hoogte gehouden wordt van oude herinneringen. Die oude berichten zijn bovendien te bewerken of te verwijderen via de pagina.

On This Day komt zowel beschikbaar op het web als in de Facebook-app. De functie wordt wel geleidelijk aan uitgerold over de hele wereld. Op dit moment is deze bij ons nog niet beschikbaar.

(MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content