Hacker gooit kredietkaartgegevens 15.000 Israëli’s te grabbel

Een anti-Israëlische activist heeft ’s nachts de gegevens van de kredietkaarten van 15.000 Israëli’s blootgelegd. Dat heeft de Bank van Israël dinsdag bevestigd.

Een anti-Israëlische activist heeft ’s nachts de gegevens van de kredietkaarten van 15.000 Israëli’s blootgelegd. Dat heeft de Bank van Israël bevestigd.

De hacker, die naar eigen zeggen van Saoedi-Arabië komt, kraakte de sites van Israëlische internetbedrijven, waar hij details van transacties kon stelen. Maandagnacht gooide hij de gegevens zoals de kaartnummers, namen, adressen, telefoon- en identiteitsnummers via de site PasteBay op het internet.

De activist maakte zichzelf bekend als 0xOmar en schreef dat hij lid is van het hackerscollectief Anonymous. Hij zei aanvankelijk dat 400.000 Israëli’s betrokken waren.

De Bank van Israël zei in een persbericht dat de klanten van drie kredietkaartbedrijven betrokken zijn: Visa-Cal, Isracard en Leumi Card. De bank zegt de hack te onderzoeken. De bedrijven nemen contact op met betrokken klanten en vragen hen om hun kaarten te vervangen.

De betrokken kredietkaarten zouden ook al geblokkeerd zijn. De centrale bank roept ook alle Israëli’s op om hun online of afgedrukte rekeningen van hun kredietkaarten te controleren.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content