Hacker heeft Belgacom opnieuw beet

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

Voor de tweede maal op een week tijd heeft een hacker klantengegevens van Belgacom-abonnees online geplaatst.

Voor de tweede maal op een week tijd heeft een hacker klantengegevens van Belgacom-abonnees online geplaatst.

Op een Franstalig forum van telecomgebruikers publiceerde hacker ‘Vendetta’ de logins en wachtwoorden van 500 internetklanten van Belgacom. Op dezelfde website [waren vorige week al eens 30 logingegevens te raadplegen]. Dat berichten verscheidene kranten.

Met de login en het wachtwoord kan men zich in theorie uitgeven voor een klant en op de site van Belgacom persoonlijke gegevens aanpassen of extra diensten bestellen.

Belgacom zegt echter dat alle klantengegevens binnen het kwartier veranderd zijn en de gegevens van het net werden gehaald. “De gebruikers hebben geen schade ondervonden”, zegt woordvoerder Jan Margot.

De hacker, die naar eigen zeggen van Amerikaanse origine is, wil met zijn actie protesteren tegen de strenge datalimieten in België. Ook zet hij Belgacom in z’n blootje door aan te tonen dat de wachtwoorden van de adsl-klanten vrij makkelijk te stelen zijn. De oorzaak is een fout in de software van de modemrouters die Belgacom bij heel wat van zijn klanten heeft geïnstalleerd.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content