Hackers chanteren interimkantoor

Hackers chanteren het uitzendbedrijf Ago-Interim.

Hackers chanteren het uitzendbedrijf Ago-Interim nadat ze erin geslaagd zijn een databank met de gegevens en profielen van tienduizend sollicitanten te kraken. Daarin is sprake van beledigende taal. “Het lijkt er alvast op dat de data bijgekleurd werden”, reageert het bedrijf bij monde van zijn advocaat Dirk Clarysse. Over hoeveel informatie de hackers precies beschikken, en in welke mate ze bedrijfs- of persoonsgevoelig en authentiek is, wordt nog volop onderzocht, klinkt het.

De hackers bemachtigden naast persoonlijke gegevens ook de profielen die het uitzendbedrijf van sollicitanten maakte. Ago-Interim gebruikt daarin weinig flatterende en zelfs beledigende taal. “Niets mee aan te vangen”, klinkt het in een van de profielen. “Ziet er altijd dronken uit. Nog altijd een loserke.”

De hackers, die een maand geleden al Belfius-dochter Elantis chanteerden, vragen losgeld van Ago. Ze dreigen alle gegevens maandag online te zetten als het bedrijf geen losgeld betaalt. “Finaal is het hen enkel om het geld te doen, en zijn ze niet de moraalridders die ze in hun berichtgeving in de pers pretenderen te zijn”, zegt Clarysse.

Ago-Interim betreurt alvast dat potentieel gevoelige informatie op het net is terechtgekomen. ‘Vertrouwelijkheid is een belangrijke peiler van het bedrijf’, klinkt het.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content