Hackers leggen website en Twitter-account KV Mechelen plat

© Belga

Eersteklasser KV Mechelen is het slachtoffer geworden van hacking. De officiële clubwebsite en Twitter-account werden gekraakt door de onbekende hacker Xanium.

Persverantwoordelijke Dirk Van de Sande bevestigde aan het persagentschap Belga dat de clubwebsite en Twitter-account gehackt zijn.

De hacker liet op de website van ‘Malinois’ een niet mis te verstane boodschap achter. ‘Xanium doet het alweer. We hebben de website van KVM in maart al verscheidene keren gehackt en ondertussen heeft KVM zijn website nog steeds niet beveiligd. We hebben hen verwittigd omtrent het wissen van hun bestanden. Ze hadden de kans om dit te voorkomen, maar nu is alles weg. Verwacht ons’, luidde de mededeling.

‘We zijn ondertussen volop aan het werk om onze website opnieuw operationeel te krijgen’, vertelde Van de Sande. ‘Het klopt dat zij in maart al geprobeerd hebben om onze website te hacken, maar toen hebben we die aanvallen kunnen afwenden. Xanium is ook voor ons onbekend. We concentreren ons nu op de reparatie van onze website, pas later zullen we beslissen welke stappen we eventueel zullen ondernemen.’ (Belga)

Partner Content