Hackers publiceren 6.000 klantgegevens van kabelaar Numericable

Een groep internetpiraten heeft gegevens van 6.000 klanten van Numericable op het internet gezet. De kabelmaatschappij beweert dat het om “oppervlakkige gegevens” gaat.

De groep internetpiraten van Rex Mundi heeft haar dreigement om de gegevens van 6.000 klanten van Numericable op het internet te zetten omgezet in de praktijk. De Brusselse kabelmaatschappij benadrukt dat het gaat om “oppervlakkige gegevens” van mensen die vragen om inlichtingen en dus niet om gevoelige gegevens van klanten.

Rex Mundi had er eerder mee gedreigd de vertrouwelijke gegevens van de 6.000 mensen het internet op te gooien indien het bedrijf hen niet de som van 22.000 euro stortte. Nu hebben ze hun dreigement omgezet in de praktijk.

“Het gaat niet om gevoelige gegevens – zoals bankgegevens bijvoorbeeld – uit onze klantenlijst, maar wel om basisgegevens (naam, adres, telefoonnummer, mailadres) van mensen die inlichtingen over onze diensten gevraagd hebben via onze site”, reageert Numericable. “Ongeveer 1 procent van die 6.000 is uiteindelijk klant geworden.”

Numericable benadrukt dat het sinds vorige week op de hoogte is van de dreiging en dat gespecialiseerde teams informatici het euvel onderzoeken. “De internetpiraten hebben geen toegang gekregen tot onze klantenfiches, die op de server staan.”

Het bedrijf gaat gerechtelijke stappen ondernemen en nodigt de gedupeerden uit klacht neer te leggen tegen onbekende. (Belga/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content