Hackers publiceren nog meer gegevens van overspelsite AshleyMadison

© iStock

De hackers van de overspelsite hebben in hun tweede publicatie dubbel zoveel data gelekt, waaronder gegevens van de ceo.

Alsof tien gigabyte aan namen, emailadressen, wachtwoorden, kredietkaartgegevens en seksuele interesses nog niet genoeg was, lekken de hackers nu bijna twintig gigabyte aan data van AshleyMadison en zustersite Established Men. Beide sites mikken op mannen en vrouwen op zoek naar een buitenechtelijk avontuurtje maar bleken vooral hun eigen leden te bedriegen.

Wie vreest dat zijn gegevens mogelijk in de tweede lading data zitten kan voorlopig gerust slapen. Het tweede lek bestaat volgens Motherboard voor het merendeel (bijna 14 gigabyte) uit de mailbox van ceo Noel Biderman en dat bestand is volgens verschillende experts corrupt waardoor het niet te openen valt. Wel is het zo goed als zeker dat de nieuwe datadump afkomstig is van dezelfde hackersgroep.

Controleer hier je emailadres

De overige bestanden bevatten, afgaande op de bestandsnamen, vooral interne documenten en niet noodzakelijk gegevens van leden. Wie wil weten of zijn of haar naam opduikt in de eerste dataset, kan dat onder meer veilig op Trustify.info/check. Wie hier zijn of haar partner wil controleren moeten we wel waarschuwen: AshleyMadison controleerde bij zijn registratie geen emailadressen. Wie iemand anders ooit voor de grap inschreef staat dus ook op de lijst.

Oplichting

In de nasleep van de hack probeert moederbedrijf Avid Life Media (ALM) de schade te beperken door te twijfelen aan de echtheid van de gegevens. Maar verschillende gebruikers, waaronder de streng-christelijke tv-ster Josh Duggar, hebben intussen de echtheid bevestigd.

De zaak wordt nog een stuk gevoeliger als je weet dat een groot deel van de profielen van AshleyMadison vals waren. De site trok een overwegend mannelijk publiek aan tegenover relatief weinig vrouwen. Daar komt nog eens bij dat de datingsite een optie had om je gegevens voor 20 dollar volledig te verwijderen, een lucratieve inkomstenbron die achteraf helemaal niets bleek te doen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content