Hackers verspreiden persoonlijke gegevens Michelle Obama

© Belga
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Hackers hebben persoonlijke gegevens van een tiental Amerikaanse politici en beroemdheden, onder wie presidentsvrouw Michelle Obama, te grabbel gegooid op internet.

Het lijkt erop dat de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama het slachtoffer geworden is van ‘doxxing’, een vorm van hacking waarbij persoonlijke gegevens zoals adressen en telefoonnummers verzameld worden op basis van openbare informatie. Ook vicepresident Joe Biden en beroemdheden als Jay-Z en Beyoncé zouden getroffen zijn. Het is echter niet zeker of de gegevens authentiek zijn. Amerikaanse politiediensten onderzoeken de zaak.

Onbekende cybercriminelen beweren over vertrouwelijke gegevens van de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama te beschikken. Ze gooiden haar telefoonnummer, bankgegevens en haar nummer bij de sociale zekerheid te grabbel op een website met als domeinnaam (.su), wat verwijst naar de voormalige Sovjetunie. De website is ook gelinkt aan een Russisch Twitter-account. Vermoedelijk gaat het dus om Russische hackers.

Andere getroffenen zijn Amerikaans viceminister Joe Biden, oud-minister van Buitenlandse zaken Hillary Clinton, minister van Justitie Eric Holder, FBI-directeur Robert Mueller en celebrities als Jay-Z, Beyoncé, Mel Gibson, Arnold Schwarzenegger en Paris Hilton.

Of deze persoonlijke gegevens authentiek zijn, is echter nog niet duidelijk. Er is dan ook een onderzoek gestart door onder meer de Secret Service, de LAPD en de FBI.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content