Half miljoen downloads voor Facebook Home

Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

Facebook Home – een toepassing die Facebookfoto’s en statusupdates centraal plaatst op het startscherm van uw Android-smartphone – is in een dikke week tijd 500.000 keer gedownload.

Facebook Home biedt Android-gebruikers een nieuwe gebruikersinterface waarbij het sociale netwerk centraal komt te staan. De toepassing is sinds 12 april beschikbaar in de Android-appstore Google Play, en ging sindsdien een half miljoen keer over de virtuele toonbank.

Mager cijfer

In vergelijking met de 1 miljoen downloads die Instagram minder dan één dag na de lancering verdeelde, valt dit cijfer tamelijk mager uit voor Facebook. Verschil is wel dat Instagram verkrijgbaar is voor zowel iPhones als voor alle Android-toestellen, terwijl Facebook Home enkel werkt op een select aantal Android-smartphones, waaronder de HTC One X, de HTC One X+, de Samsung Galaxy S III en de Samsung Galaxy Note II. Binnenkort komen daar de HTC One en de Galaxy S IV nog bij.

Geen mobiele revolutie

Maar ook de gebruikersbeoordelingen wijzen uit dat Facebook Home vooralsnog niet de mobiele revolutie teweegbrengt die Zuckerberg en co voor ogen hadden. De app is door ruim 11.000 gebruikers beoordeeld en krijgt een gemiddelde score van 2 op 5.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content