Haperende switch oorzaak van BlackBerry outage?

Frederik Tibau expert Digital Innovation & Growth bij Agoria

De storing op het BlackBerry-netwerk zou te wijten zijn aan een defecte core switch. Dat laat het bedrijf weten in een reactie. Overigens zijn de problemen nog steeds niet van de baan. Behalve in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, zijn er ook in Brazilië, India, Chili en Argentinië problemen gemeld.

De storing op het BlackBerry-netwerk zou te wijten zijn aan een defecte core switch. Dat laat het bedrijf weten in een reactie. Overigens zijn de problemen nog steeds niet van de baan. Behalve in Europa, Afrika en het Midden-Oosten, zijn er ook in Brazilië, India, Chili en Argentinië problemen gemeld. Core switches vormen belangrijke onderdelen van een netwerk. Ze verbinden de zogeheten ‘edge switches’ met elkaar, die op hun beurt de link vormen tussen twee netwerken. In het geval van BlackBerry-fabrikant Research in Motion (RIM) is het allicht een edge switch geweest die door een falende core switch gebruikers verhinderde het netwerk te gebruiken.

RIM heeft het falen van de switch intussen toegegeven. Het bedrijf laat weten dat “the messaging and browsing delays being experienced by BlackBerry users in Europe, the Middle East, Africa, India, Brazil, Chile and Argentina were caused by a core switch failure within RIM’s infrastructure.”

“Although the system is designed to failover to a back-up switch, the failover did not function as previously tested. As a result, a large backlog of data was generated and we are now working to clear that backlog and restore normal service as quickly as possible. We apologize for any inconvenience and we will continue to keep you informed.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content