Hardware troef op Oracle Open World

Guy Kindermans Guy Kindermans is freelance journalist bij Data News.

Een BI box en een Sparc Supercluster: Oracle’s ceo Larry Ellison zette het jaarlijkse hoogfeest Oracle Open World op weg met nog meer hardware.

Een BI box en een Sparc Supercluster: Oracle’s ceo Larry Ellison zette het jaarlijkse hoogfeest Oracle Open World op weg met nog meer hardware.

Als softwarebedrijf het jaarlijkse hoogfeest van klanten en partners op gang schieten met hardware: het bewijst eens te meer hoezeer Oracle de hele ‘stack’ voor zijn gebruikers wil aanbieden. Of zoals Dermot O’Kelly, de nieuwe EMEA senior vice-president alliance & channel, het stelde: “Why put it on something else?” Ofte, waarom Oracle software op een ander systeem dan één van Oracle te draaien.

Na recent de Oracle Database Appliance voor middelgrote databasetoepassingen te hebben voorgesteld, bracht Oracle nieuwe grote kanonnen uit. De Exalytics BI machine moet een – zeker in combinatie met een Exadata database systeem – schier ogenblikkelijke BI-informatie bieden, onder meer dank zij uitgebreide ‘in memory’-opslag van data en vaakgevraagde queries. BI aan de ‘speed of thought’, klonk het stellig

Voorts krijgt nu ook de Sun Sparc/Solaris-wereld de ‘alles geparallelliseerd’-behandeling, in de vorm van de Supercluster. Dat Sparc T4-gesteund systeem moet een ‘natuurlijk upgradepad’ vormen voor de huidige gebruikers van Sparc-systemen. Berichten dat Sun – in het bijzonder de Sparc/Solaris systemen – een ‘zonsondergang’-geval werd, werden gecounterd met de opmerking dat de zon nadien altijd ook weer opkomt.

Voorafgaand aan de keynote van Larry Ellison werden tevens de cio’s van het jaar bekend gemaakt. Die werden gekozen door het Oracle-magazine. Voor Europa werd dat Frederic Vanoosthuyze, cio van Sistema, Ruslands grootste gediversifieerd financieel bedrijf.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content