Harry Potter-game komt uit in tweede helft van 2018

© .
Els Bellens
Els Bellens Technologiejournaliste bij Data News

De augmented reality game ‘Harry Potter: Wizards Unite’, een soort tovenaarsversie van Pokémon Go, komt uit in de tweede helft van 2018.

Niantic-CEO John Hanke heeft dat bekendgemaakt in een interview met de krant The Financial Times. Niantic is het bedrijfje achter het mobiele spel Pokémon Go, een augmented reality game dat vorig jaar een gigantische hype was, omdat het spelers toeliet om met hun smartphone in de buurt rond te lopen en daar virtuele monstertjes te vangen.

De opvolger voor het bedrijf, een AR-game rond Harry Potter, verschijnt nu in de tweede helft van 2018. Hopelijk deze keer met betere voorbereiding. Bij de lancering van Pokémon Go waren er al veel problemen rond overbelasting van het netwerk. Verwachtingen voor het nieuwe game zijn nog hoger gespannen, niet in het minst omdat de fanbasis van Harry Potter een pak groter is dan die van Pokémon. Hanke zegt in het interview alvast dat hij met Pokémon Go heel wat ervaring heeft opgedaan, en dat die wordt meegenomen naar de opvolger.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content