Hasseltse Mobile Vikings breidt uit naar Nederland

* © *

De Belgische mobiele operator Mobile Vikings biedt vanaf december mobiel internet aan op de Nederlandse markt

De Belgische mobiele operator Mobile Vikings biedt vanaf december mobiel internet aan op de Nederlandse markt. Dat maakt het Hasseltse bedrijf bekend.

De expansieplannen gingen eerder al over de tongen, al bleef lang onduidelijk naar welk land het bedrijf koers zou zetten.

Duitsland, Spanje en Polen werden genoemd als mogelijke nieuwe markten, maar het is dus Nederland geworden. Bij onze noorderburen zal Mobile Vikings, populair bij smartphonegebruikers, net zoals in België gebruikmaken van het netwerk van KPN.

Het aanbod prepaid mobiele telefonie en internet zal er lichtjes verschillen met dat in België. In Nederland zal herladen mogelijk zijn voor 25 en 40 euro. Daarvoor krijgen Nederlandse klanten 500 sms’en en 1,5 gigabyte aan data. Belgische klanten ontvangen binnen dezelfde formule 2 gigabyte aan internet en kunnen dubbel zoveel sms’en versturen.

De mobiele operator, die zich op korte tijd liet kennen als geduchte concurrent voor de gevestigde operatoren op de Belgische markt, telt in België bijna 150.000 klanten, wat neerkomt op zo’n 2 procent marktaandeel. Eerder verwachtte CEO Frank Bekkers een limiet van 100.000 klanten in België.

Maar naast de expansie in Nederland bergt het bedrijf verdere expansieplannen in het buitenland niet op. De Hasseltse operator mikt op “2 procent wereldmarktaandeel”, zegt Hans Similon van Mobile Vikings. “Dan weet je dat Nederland en België niet genoeg is” voor Mobile Vikings.

Er wordt zelfs buiten Europa gekeken. “We durven ook verder dan Europa te kijken. Als we in een land goede gesprekken kunnen aanknopen en het past in onze plannen, sluiten we niets uit”, klinkt het. De bedoeling is alvast om in 2013 opnieuw een nieuwe markt te veroveren. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content