Heeft Donald Trump ooit een computer gebruikt?

Donald Trump in Sioux City, Iowa © REUTERS

Een gekke vraag in deze tijd van digitalisering, maar heeft Donald Trump ooit een computer gebruikt? Techsite Gizmodo ging opzoek naar bewijs.

Donald Trump is zeer actief op Twitter, maar we weten al dat hij zijn tweets (grotendeels) niet zelf schrijft. Hij schijnt zijn Tweets aan assistenten te dicteren die ze vervolgens voor The Donald plaatsen. Ook is hij op een foto of video nooit achter een computer te zien. Zelfs zijn telefoon heeft hij zelden vast, blijkt uit het stuk van Gizmodo.

En dat is een vreemde vaststelling voor iemand die kans maakt om de volgende president van de Verenigde Staten te worden. In 2007 gaf hij al te kennen thuis geen computer te hebben en hij had toen ook geen werkcomputer, blijkt uit een stuk van The New York Times.

Iemand vroeg toen of zijn secretaresse mails onder zijn naam schreef, maar hij antwoordde: “Ik doe dat e-mail ding niet.” In 2013 liet hij optekenen al zeer zelden e-mail te gebruiken, maar het werd niet duidelijk of hij ze zelf schreef.

Uit een tweet van 2 februari 2016 – een maand geleden nog maar – blijkt dat artikels van de nieuwssite The Huffington Post voor hem geprint worden, zodat hij ze in het vliegtuig kan lezen.

Met zijn 69 jaar oud komt hij uit een tijd dat het normaal was dat een secretaresse je teksten schrijft, maar tijden gaan voorbij. Hillary Clinton is 68 en wel bezig met computers, al is dat niet altijd even handig. Kijk naar haar e-mailschandaal, waaruit onder andere naar voren kwam dat ze niet wist hoe ze het geluid van haar telefoon aan moest zetten – ze vroeg het een assistent.

Maar het is een vreemde gedachte dat de toekomstige president van de Verenigde Staten mogelijk nog nooit een computer gebruikt heeft in deze tijd van technologische verandering. Al kan het ook verklaren waarom hij Bill Gates opriep het internet uit te zetten, zodat IS bestreden kon worden.

Lees meer op de website van Gizmodo.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content