Heidi Klum is femme fatale op het web

Heidi Klum heeft Cameron Diaz van de troon gestoten als gevaarlijkste internet celebrity.

Heidi Klum heeft Cameron Diaz van de troon gestoten als gevaarlijkste internet celebrity. Wie haar naam intikt en een zoekopdracht uitvoert, heeft het meeste kans een computervirus binnen te halen. Dat meldt het beveiligingsbedrijf McAfee.

De studie die het bedrijf de voorbije jaren uitvoerde, focust op malwaresites die mensen lokken met vermeende informatie over bekendheden, maar die in werkelijkheid schadelijke software op hun pc’s installeren.

Het onderzoek wees uit dat je bij zoekopdrachten voor Heidi Klum één keer op tien op malware sites terechtkomt met spyware, adware, spam, phishing, virussen of andere schadelijke ware.

“Ook al is het iets veiliger dan vorig jaar geworden, blijft zoeken naar bekendheden gevaarlijk”, stelt Paula Greve, directeur webbeveiligingsonderzoek van McAfee. “Verbruikers moeten vooral oppassen voor onveilige inhoud die verborgen zit in kleine hoekjes zoals verkorte url’s”.

Cameron Diaz staat toch nog altijd op nummer twee in de top-10, gevolgd door Piers Morgen (presentator van praatprogramma) en de actrices Jessica Biel, Katherine Heigl, Mila Kunis en Anna Paquin. Model Adriana Lima en actrice Scarlett Johansson sluiten de top-10 af.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content