Heilzaam tweede kwartaal in ict-sector

Tal van ict-firma’s publiceren dezer dagen hun resultaten van het tweede kwartaal van boekjaar 2007. Eén constante is het goede nieuws dat ze brengen.

Tal van ict-firma’s publiceren dezer dagen hun resultaten van het tweede kwartaal van boekjaar 2007. Eén constante is het goede nieuws dat ze brengen.

Intel en Yahoo namen gisteren het voortouw, vandaag zijn IBM, Juniper Networks, SAP, Colt en eBay aan zet. Stuk voor stuk plusjes zo blijkt.

IBM noteerde een omzetgroei van 8,6 procent tot 23,77 miljard dollar. De nettowinst steeg met 11,8 procent tot 2,26 miljard dollar. Analisten hadden niet op zoveel gehoopt en waren best tevreden. De brutowinstmarge lag op 41,8 procent, voor het twaalfde kwartaal op rij een verbetering.

Netwerkspecialist Juniper Networks mocht een nettowinst inschrijven van 86,5 miljoen dollar op een omzet van 664,9 miljoen euro. Vorig jaar leed het bedrijf nog zwaar (1,2 miljard dollar) verlies en haalde het een omzet van 567,5 miljoen dollar. De huidige resultaten lagen in lijn van de verwachtingen.

En ook SAP deed het beter. De Duitse softwarereus mocht een 10 procent hogere omzet bekendmaken, voor dit kwartaal in totaal 2,42 miljard euro. De nettowinst klokte af op 449 miljoen euro, 8 procent meer dan in 2006. Het bedrijf kondigde onlangs aan dit jaar 300 à 400 miljoen euro extra te willen investeren om meer middelgrote bedrijven als klant te krijgen. Daarvan werd in het eerste halfjaar al 50 miljoen geïnvesteerd.

eBay zag zijn winst in het tweede kwartaal van 2007 met maar liefst de helft groeien tot 375,8 miljoen dollar. Ook de omzet lag boven de verwachtingen van de analisten: 1,83 miljard dollar, een groei van 30 procent. Voor heel 2007 verwacht het bedrijf een omzet van 7,3 tot 7,45 miljard dollar.

Colt tenslotte zag dan wel z’n omzet dalen met 8 procent tot 410 miljoen euro, er was gelukkig weer winst. Vorig jaar noteerde het bedrijf 9 miljoen euro verlies. Nu staat er bijna hetzelfde bedrag in zwarte cijfers. Het bedrijf kondigde gisteren nog aan nieuwe datacenters te openen in Lissabon, Kopenhagen en Londen.

Partner Content