Helft Belgische bedrijven zet mobiel werken op de agenda

Telefoneren op het werk is privé © istock photos

Meer dan de helft van de Belgische bedrijven hecht veel belang aan mobiel werken. Mobiel internet lijkt ingeburgerd, maar nog niet voor het buitenland. Dat blijkt uit een rondvraag van Data News en Base.

De volledige resultaten kan je terugvinden in Data News van 3 oktober 2014 maar we geven bij deze alvast een inkijk in een aantal resultaten. Zo ziet 22 procent mobiel werken als een topprioriteit binnen het bedrijf. Nog een s36 procent acht dat ‘strategisch belangrijk’. Nog eens 23 procent geeft aan dat dit op korte termijn belangrijk zal worden.

Extern wordt mobiele data bij 71 procent van de respondenten dagelijks gebruikt. Dat is vooral voor een beter contact met de klant (65 procent), een betere productiviteit (54 procent) en om werknemers een grotere flexibiliteit te geven.

Toch wil dat niet zeggen dat er per definitie meer middelen naar mobiel werken zullen gaan. 29 procent van de respondenten zegt dat dit significant meer zal zijn, 37 procent houdt het op “ja, maar niet te veel”. Zo’n zeventien op honderd respondenten verwacht dat het budget gelijk zal blijven. De rest verwacht een daling (2%) of weet het niet (15%)

Mobiel werken mag dan wel populair zijn, in het buitenland blijft de lijn meestal zicht. 23 procent geeft weliswaar aan dat hun toestel daar gebruikmaakt van mobiel dataverkeer. Maar 55 procent zegt dat ze dit zo weinig mogelijk doen om wille van de kosten. 22 procent zegt resoluut neen als het gaat om dataroaming.

De volledige resultaten, inclusief een rondetafelgesprek over mobiliteit, kan je lezen in Data News van 3 oktober 2014.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content