Helft smartphone- en tabletgebruikers beveiligt toestel niet

© Thinkstock

48 procent van de smartphone- en tabletgebruikers neemt geen voorzorgsmaatregelen voor hun toestel. Dat blijkt uit het Norton Report 2013.

Achtenveertig procent van de smartphone- en tabletgebruikers neemt geen voorzorgsmaatregelen, zoals het gebruiken van een wachtwoord, het installeren van beveiligingssoftware of het maken van een back-up. Dat blijkt uit het Norton Report 2013, een van de grootste consumentenonderzoeken over cybercriminaliteit ter wereld.

“Cybercriminelen maken tegenwoordig gebruik van steeds geavanceerdere methodes, zoals ransomware en spear fishing. Dat levert hen per aanval meer geld op dan ooit tevoren”, zegt Kay Clybouw van Symantec Benelux, leverancier van beveiligings- en systeembeheeroplossingen. “De resultaten van het Norton Report laten zien dat 38 procent van de Europese consumenten een mobiel apparaat gebruikt voor zowel werk als privé. Hierdoor ontstaan compleet nieuwe veiligheidsrisico’s voor bedrijven.”

Bijna 60 procent van de volwassen Europeanen is wel eens in aanraking gekomen met cybercriminaliteit, blijkt uit het onderzoek. De totale kosten voor cybercrime gedurende de afgelopen 12 maanden in Europa bedragen 9,598 miljard euro. De gemiddelde directe kosten per persoon gedurende de afgelopen 12 maanden bedragen 152 euro.

Het doel van het Norton Report is om te begrijpen hoe consumenten worden beïnvloed door cybercriminaliteit. Tussen 4 juli en 1 augustus 2013 werden online enquêtes afgenomen bij 13.022 18- tot 64-jarigen, afkomstig uit 24 landen. De foutmarge voor de totale steekproef is 0,9 procent bij een betrouwbaarheidscoëfficiënt van 95 procent. (Belga/MI)

Partner Content