Helft van de kmo’s besmet met malware

Stefan Grommen Stefan Grommen est rédacteur de Data News.

De Benelux doet het op dat vlak het beste in heel Europa.

De Benelux doet het op dat vlak het beste in heel Europa.

Beveiligingsspecialist Panda Security bevroeg 10.500 wereldwijd om meer te weten te komen over de stand van zaken en kennis van security bij kmo’s. In heel Europa blijkt 49 procent van de kmo’s besmet is met malware. In de Benelux is 57 procent van de kmo’s infectievrij. Dat is de beste score in Europa. De grootste bedreiging is afkomstig van virussen (42 procent), gevolgd door spam (25 procent). Vorig jaar was de grootste dreiging nog spyware.

Nochtans wordt er in onze regio niet al te verstandig omgesprongen met security binnen het bedrijf. Slechts 81 procent van de kmo’s in de Benelux hebben een beveiligingsoplossing geïnstalleerd. Daarmee staat de Benelux op de derde laatste plaats. Wereldwijd ligt dat percentage op 92 procent. 9 procent van de ondervraagden in de Benelux hecht zelfs helemaal geen belang aan een beveiligingsoplossing. Ook blijkt dat 47 procent van de bevraagde kmo’s in de Benelux geen beveiligingsverantwoordelijke heeft aangesteld. Daarmee staat onze regio op de laatste plaats.

Van de geïnstalleerde securityoplossingen is 46 procent procent gratis in de Benelux. Dat is het hoogste percentage in Europa. Globaal gezien gebruikt gemiddeld 17 procent van de kmo’s gratis oplossingen om zichzelf te beschermen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content