Helft van de voertuigen online ingeschreven

In september 2007 werd bijna de helft van de voertuigen ingeschreven via het internet. Dat gebeurt via de online toepassing WebDIV. In januari van dit jaar was dat nog 39 procent.

Begin dit jaar sprak de Federale Overheidsdienst (FOD) Mobiliteit en Vervoer hardop de hoop uit nog binnen het jaar de kaap van de 50 procent online inschrijvingen te ronden. Dat voornemen komt nu uit.

Het WebDIV-systeem werd in 2003 binnen een reeks initiatieven rond e-government gelanceerd met als doel het aantal administratieve stappen bij het inschrijven van een voertuig te verminderen. Met WebDIV kunnen verzekeringsmaatschappijen, makelaars en leasingmaatschappijen zelf de voertuigen van hun klanten inschrijven.

Inschrijven via WebDIV gaat ook sneller. Wanneer de online-inschrijving wordt bevestigd, worden nummerplaat en certificaat binnen de 24 uur opgestuurd naar de klant zelf. Om een nummerplaat te ontvangen, moeten klanten dus geen fileleed meer trotseren en ze moeten ook niet meer aanschuiven aan de loketten van de DIV (Dienst voor Inschrijving van de Voertuigen).

De FOD benadrukt het succesverhaal van WebDIV. Niet alleen worden steeds meer voertuigen online ingeschreven, maar België is voorlopig nog het het enige land dat inschrijving van voertuigen via internet mogelijk maakt. “Andere landen hebben intussen hun belangstelling geuit voor dit vernieuwende project”, luidt het.

Bron: Belga

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content