Helivideo bezorgt SAIT Zenitel vleugels

Luc Blyaert was hoofdredacteur bij Data News

SAIT Zenitel heeft het contract gewonnen voor het real-time …

SAIT Zenitel heeft het contract gewonnen voor het real-time doorsturen van video uit politiehelikopters naar de centrale meldkamers. Het gaat om een raamcontract van 10 jaar, goed voor 2,7 miljoen euro.

Vijf politiehelikopters beschikken elk over een high definition camera. Die beelden moeten nu real-time doorgestuurd kunnen worden naar de acht meldkamers. SAIT Zenitel heeft dat contract gewonnen van concurrenten Thales, Fabricom en AEG. Het kwam als beste uit de bus na een ‘proof of concept’ en kreeg de bestelling eind vorig jaar binnen. In een eerste periode gaat het om een contractwaarde van 1,2 miljoen euro. Het hele project zou nog voor eind dit jaar operationeel moeten zijn.

“Op dit moment worden de bouwvergunningen aangevraagd voor de antennes op de geselecteerde masten van Bemilcom, eigendom van het Belgisch leger. Er werden 8 masten uitgekozen. Daar wordt de apparatuur van het bedrijf SVP geplaatst die niet alleen voor de verbinding moet zorgen met de helikopters maar ook met de meldkamers”, vertelt Miguel Delacroix, managing business consultant bij SAIT Zenitel. De politie heeft uiteraard zeer strenge service level agreements ingevoerd. Als de helikopters op een hoogte draaien van 500 meter voet, dan wordt een dekking van 97% van het grondgebied gegarandeerd. Op een hoogte van duizend voet is dat zelfs 100%. Ook de encryptie, zowel tussen helikopter en grondstations als tussen de meldkamers moet gegarandeerd worden. “Een mooi voorbeeld van onze totale integratie-aanpak”, aldus sales & development manager Danny Laurier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content